WAT IS GLASVEZELBEHANG OF GLASVLIESBEHANG?

 

 

De naam zegt het al: dit behang is gemaakt van glasvezel en niet van papier. Er zijn twee technieken om glasvezelbehang te maken. De eerste is persen. Geperst glasvezelbehang heeft geen structuur. Dit gladde materiaal wordt ook vaak glasvliesbehang genoemd. Renovlies is een voorbeeld van glasvezelbehang: dat is volkomen glad.

Je kunt glasvezels ook weven. Met deze techniek ontstaan verschillende structuren, zoals visgraat, zigzag of een ruit. Glasvezelbehang met structuur wordt ook wel glasweefselbehang genoemd. De beide varianten van glasvezelbehang, geperst en geweven, zijn een perfect alternatief voor stucwerk, sausen of traditioneel behang. Ook wordt renovlies vaak als ondergrond gebruikt voor behang of verf.

 

 

DE VOORDELEN VAN GLASVEZELBEHANG

 

 

Voor de kwaliteit maakt het niet uit. Geperst of geweven, glasvezelbehang biedt veel voordelen.

  • Het is duurzaam
  • Het is sterk en stootvast
  • Het is overschilderbaar
  • Het is scheur-overbruggend en voorkomt verdere scheurvorming
  • Het is brandwerend. Sterker nog, glasvezelbehang is vrijwel niet ontvlambaar. Met een ondergrond van gipsplaten is de wand nog brandveiliger.
  • Het is mooi. Een wand die is afgewerkt met glasvezelbehang, brengt rust en sfeer in huis.

 

 

RENOVLIES: STRAKKER DAN STRAK, EN NOG VOORDELIGER OOK

 

 

Renovlies is een geperst glasvezelbehang dat glad en naadloos kan worden aangebracht. Zijn uw wanden en plafonds net gestukt of gepleisterd en ziet u de eerste barsten al? Zitten er lelijke krassen in uw oude muren? Heeft u geprobeerd een muur te schilderen en absorbeert die alle verf? Kies voor dit fantastische materiaal en uw problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Renovlies biedt alle voordelen van glasvezelbehang. Met renovlies maken wij uw wanden strakker dan strak. We hebben meestal maar één verflaag nodig voor een prachtig resultaat.

In het algemeen is het toepassen van renovlies en verf 30% goedkoper dan opnieuw stuken of pleisteren en schilderen. Wedden dat ook u voordeliger uit bent en dat het resultaat nog mooier is?

 

 

GELUIDDEMPEND EN ISOLEREND GLASVEZELBEHANG

 

 

Wist u dat er ook geluiddempend glasvezelbehang is? Deze dikkere variant biedt een uitstekende geluidsisolatie. Handig om lawaai buiten de deur te houden óf juist geluidsoverlast voor anderen te voorkomen. Met geluiddempend glasvliesbehang kunt u geluid met wel 50% dempen.

Doordat dit geluiddempende behang iets dikker is, heeft het ook een isolerende werking. Dat kan een uitkomst zijn als u bijvoorbeeld een vochtprobleem in de wand heeft. Maar vraag wel eerst advies aan de vakman!

 

 

GESCHILDERD GLASVEZELBEHANG

 

 

Glasvezelbehang is natuurlijk wel heel erg wit. Lekker neutraal misschien, maar ook een beetje saai als u van kleur houdt. Dat is natuurlijk geen enkel probleem, want de mannen van Stellaard schilders zijn toch al in de buurt. We laten het renovlies eerst 24 uur drogen. Daarna mengen we een latexverf van topkwaliteit in de kleur van uw keuze en schilderen we uw glasvliesbehang in 1 of 2 keer voor u.

Ook op een later moment kunt u besluiten dat u al dat wit teveel van het goede vindt. Als u over drie jaar de boel wilt laten schilderen, al is het maar één wand, doen we dat met alle plezier voor u.

 

 

 

 

FOTOBEHANG

 

 

Met fotobehang creëert u een unieke sfeer. Zorg voor een tropische ambiance in een wellness-oase, een huiselijke omgeving in uw meubelzaak en een vriendelijke uitstraling in een kantoorgebouw met veel beton. Ook in woningen maakt fotobehang onmiddellijk indruk.

Stellaard schilders kan fotobehang op maat laten maken van een foto die u zelf aanlevert. Bijvoorbeeld van uw verkoopteam, uw bedrijfslogo, een prachtig uitzicht waar u tijdens de vakantie van heeft genoten, of een familiefoto waar iedereen blij lachend op staat.

Natuurlijk kunt u ook een keuze maken uit de omvangrijke collecties fotobehang die onze leveranciers aanbieden. We adviseren u graag.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op!